Tuesday, August 11, 2015

JUPITER U ZNAKU DEVICE (11.08.2015.-09.09.2016.) - GODINA PRIVREDNOG RASTA I OPORAVKA


Jupiter danas napušta znak lava I ulazi u znak device gde će boraviti narednih godinu dana odnosno do 09.09.2016.godine.
Nas ovde prevashosno interesuje kakve će efekte jupiter u devici imati na društveno-ekonomskom I poslovnom planu.

Generalno možemo reći da će sve uslužne delatnosti doživeti ekspanziju I prosperitet u narednih godinu dana.Mala privreda, odnosno privatno preduzetništvo nakon dugogodišnjeg tavorenja polako će sitnim koracima krenuti uzlaznom linijom.Mnogi ljudi će se odlučiti da pokrenu svoj sopstveni privatni biznis I imaćemo značajan porast novo otvorenih firmi I porast zaposlenosti po tom osnovu,pre svega mladih .                                                            

Medju najtraženijim zanimanjima biće: medicinske sestre I negovateljice,maseri I fizioterapeuti,kozmetičari,frizeri,nutricionisti,fitnes treneri,praktičari alternativne medicine,sekretarice i asistenti direktora preduzeća,marketing stručnjaci,poslovni konsultanti,knjigovodje i radnici u knjigovodstvu i finansijama,trgovci i prodavci,radnici u administraciji,pekari,kuvari,konobari,apotekari,krojači i modni kreatori,industrijski dizajneri,arhitekte,prehrambeni tehnolozi,inženjeri hortikulture i zaštite bilja, IT operateri na održavanju kompjutera,veb dizajneri,programeri pametnih telefona,prosvetni radnici,fizički radnici za manipulaciju robe i svo pomoćno osoblje,sezonska poljoprivredna radna snaga,čistačice i higijeničarke,domaćice,gradjevinski radnici,i sve ostale zanatlije.

Pojačaće se migracioni tokovi i mobilnost radne snage.Ekspanzija ekonomskih migranata širom Evrope imaće za posledicu nedostatak stručne radne snage u zemljama porekla migranata,pa i u Srbiji, a višak stručne radne snage u zemljama destinacije.To će shodno tržišnim zakonitostima dovesti do ublažavanja razlika u nivou plata izmedju pojedinih zemalja.U zemljama destinacije stručnjaci će radite za manje plate nego do sada,a u u zemljama porekla za nešto veće plate nego do sada.

Državna uprava i zaposleni u javnom sektoru pod uplivom Jupitera u Devici isplivaće u prvi plan državne politike.Naredna godina je idealna za reformu javnog sektora,tako da će školstvo,zdravstvo,prosveta,vojska i policija u mnnogim zemljama,a naročito u Srbiji, biti reformisani. Službenici i radnici u javnom sektoru moraće daleko više da rade i da budu efikasniji nego do sada uz iste ili neznatno povećane plate.

Povećanje zaposlenosti na svim nivoima,kao i privredni rast koji će uslediti pod uticajem jupitera u devici dovešće i do blagog rasta inflacije kao neizbežnog pratioca privrednog razvoja.Rast cena pogodiće pre svega poljoprivredne i prehrambene proizvode,proizvode kućne hemije,proizvode za održavanje higijene,kozmetičke proizvode,lekove i lekovita sredstva,belu tehniku,odeću i obuću,i naravno sve vrsta usluga.

Na finansijskim tržištima doći će do rasta kamata nakon dugogodišnje stagnacije,i to kako kamata na kredite tako i kamata na štednju.
Cene robe koja se kotira na robnim berzama (poljoprivredni i prehrambeni proizvodi) takodje će beležiti uzlazni trendove.
Na berzama akcija takodje će doći do rasta cena akcija onih firmi koje se bave delatnošću kojom vlada znak device,kao što su trgovina prehrambenim proizvodima-maloprodajni lanci,marketing,poslovni konsalting,knjigovodstvo,medicina,farmacija,modni dizajn,industrijski dizajn,gastronomija,prehrambena industrija,fitnes,hortikultura,zaštita bilja,kozmetika,kućna hemija,itd.
Isto tako sve akcije kojima je bila jako opala cena na početku finansijske krize 2008. i 2009.godine,kada je saturn bio u znaku device sada će sa jupiterom u devici beležiti osetan rast.

Dakle da rezimiramo.Jupiter u devici doneće opšti privredni oporavak i rast u većini vodećih zemalja sveta (EU,SAD,Kina,Brazil,Indija,Južna Afrika,Rusija itd.).Taj rast neće biti veliki,ali kao što svako veliko putovanje započinje malim korakom,tako i svaki privredni oporavak započinje sitnim koracima.Srbiju takodje očekuje umereni privredni rast i oporavak.Radiće se mnnogo i intenzivno da bi se ostvario profit.Ko bude bio skroman i radio sa malim maržama odnosno sa malim profitom po jedinici proizvoda,zaradiće puno kroz povećani promet odnosno obim prodaje.Dakle glavni moto treba da bude “Misli sitno,zaradi krupno“ a ne kao do sada “Misli krupno,zaradi sitno“.
Ko se ne bude prilagodio novonastaloj poslovnoj filozofiji neće imati uspeha.


Friday, August 7, 2015

POSLOVNI HOROSKOP

POSLOVNI HOROSKOP JE TUMAČENJE NATALNE KARTE PREDUZETNIKA (VLASNIKA BIZNISA) ILI MENADŽERA FIRME SA POSLOVNOG ASPEKTA.U OKVIRU TOGA SE RADI I POSLOVNA PROGNOZA ZA NAREDNIH GODINU DANA.


Wednesday, August 5, 2015

KVALITET VREMENA

Upravljanje kvalitetom vremena je osnovni zadatak poslovne astrologije.

 

VREME KAO NAJDRAGOCENIJI I NAJREDJI RESURS

"Vreme je najredji resurs i ako se njime ne upravlja ničim drugim se ne može upravljati."

Piter Draker,poznati poslovni konsultant

Sunday, August 2, 2015

UPRAVLJANJE BIZNISOM

"Ako ne terate (vozite) svoj biznis,bićete isterani iz biznisa"

B.C.Forbs,osnivac magazina Forbs

 

POSLOVNA ASTROLOGIJA ZA PREDUZETIKE I MENADŽERE

Poslovna astrologija namenjena je preduzetnicima i menadžerima kao i vlasnicima firmi i radnji ne samo u Srbiji nego i u celom regionu bivše Jugoslavije - u Hrvatskoj,u Bosni i Hercegovini,u Crnoj Gori,u Sloveniji i u Makedoniji.


POSLOVNA ASTROLOGIJA ZA PODUZETNIKE I MANAGERE

Poslovna Astrologija  namijenjena je managerima i poduzetnicima kao i vlasnicima tvrtki i obrta ne samo u Srbiji, već u  cijeloj regiji  bivše Jugoslavije - u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini,u Crnoj Gori,u Sloveniji i u Makedoniji.




Saturday, August 1, 2015

BUDITE USPEŠNI UZ POMOĆ POSLOVNE ASTROLOGIJE


ASTROLOGIJA JE KLJUČ POSLOVNOG USPEHA


Tajming




"Ko zakasni sa kupovinom toga kazni život.Isto tako onoga ko porani sa kupovinom."

Aleksander M.Rainof

Tajming



"Ne vredi žuriti.Krenuti u pravo vreme,to je najvažnije."

Žan de La Fonten

Bendžamin Frenklin

U Almanahu Siromašnog Ričarda Bendžamin Frenklin napisao je sledeće o astrologiji:"O kako je divno znanje koje se može naći u zvezdama.Čak i najsitnije stvari su tamo zapisane......kad bi samo imali veštinu da procitamo."

Ralf Voldo Emerson

"Astrologija je astronomija doneta na zemlju i primenjena na ljudske aktivnosti"

Ralf Voldo Emerson,američki filozof

Teodor Ruzvelt

Američki predsednik Teodor ruzvelt držao je svoju natalnu kartu (horoskop) na šahovskoj tabli u "ovalnoj" kancelariji.Kada bi ga upitali o tome odgovorio bi:"Uvek mi je moj vremenski pogled usmeren na opoziciju meseca iz moje sedme kuce prema marsu u mojoj prvoj kuci."